Mod de utilizare
1. Dizolvați o tabletă de Fromase într-un pahar cu apă curată. Soluția se lasă în repaus pentru 20 de
minute înainte de utilizare.
2. Pentru rezultate mai bune a se încălzi laptele la temperatura de 35⁰ C înainte de a se adăuga
soluția.
3. Adăugați soluția în laptele cald și amestecați cu fermitate.
4. Lăsați laptele în repaus până la închegare (aproximativ 40- 45 de minute).
5. Dacă doriți să închegați mai puțin de 50 de litri de lapte, de exemplu: utilizați 1/4 din tabletă pentru
12 litri, 1/2 de tabletă pentru 25 de litri, etc.
6. Dacă utilizați o cultură lactică a se adaugă în lapte înainte de a fi amestecat cu soluția Fromase (cu
cheagul).
Ingrediente:
Coagulant enzimatic microbian (din Rhyzomucor miehel), stearat de mazgneziu, celuloză
microcrostalină.