DENUMIREA PRODUSULUI
NOBIVAC TRICAT TRIO 1 DOZA
Vaccin liofilizat si solvent pentru suspensie injectabila pentru pisici.
DECLARAREA SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE
Pe doza de 1 ml:
Liofilizat
Substante active:
Calcivirusul felin (FCV) viu, atenuat, tulpina F9 ≥ 4,6 10 PFU 1;
Hipervirusul felin tip 1, viu, atenuat, tulpina G2620A: ≥ 5,2 log 10 PFU 1 1;
Virusul panleucopeniei feline (FPLV) viu, atenuat, tulpina MW- 1:≥ 4,3 log10 DICC502;
1PFU: unitati formatoare de placi;
2DICC50: doze infectioase pe culturi celulare 50%;
Liofilizat si solvent pentru suspensie injectabila.
Liofilizat de culoare alb murdar.
Indicatii
Imunizarea activa a pisicilor incepand cu varsta de 8-9 saptamani pentru a reduce semnele clinice cauzate de infectia cu calcivirus felin (FCV) si herpes virusul felin de tip 1 (FHV, virusul rinotraheitei feline) si pentru a preveni semnele clinice, leucopenia si excretia virusului cauzata de infectia cu virusul panleucopeniei feline (FPLV).
Instalarea imunitatii: pentru FCV si FHV 4 saptamani, pentru FPLV 3 sapatamani.
Durata imunitatii: pentru FCV si FHV 1 an, pentru FPLV 3 ani.
Contraindicatii:
Nu se utilizeaza in timpul gestatiei sau alaptarii, deoarece produsul nu a fost testat la femelele gestante sau care alapteaza. Virusul viu FPL poate cauza probleme de reproductie la femelele gestante si malformatii congenitale la descendenti.
Reactii adverse:
O usoara umflatura dureroasa poate fi observata la locul de injectare pentru 1-2 zile. O crestere tranzitorie usoara a temperaturii corporale (pina la 400 C) poate aparea timp de 1-2 zile. In unele cazuri se pot observa timp de pana la 2 zile dupa vaccinare stranut, tuse, secretii nazale si o usoara apatie sau apetit redus.
In cazuri foarte rare vaccinul poate provoca reactii de hipersensibilitate (prurit, dispnee, varsaturi, diaree si colaps).
Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.
Specii tinta:
Pisici.
Posologie pentru fiecare specie, cai de administrare si mod de administrare
Cel putin 4.6 log 10 PFU de FCV tulpina F9, 5.2 LOG 10 PFU de FVR, tulpina G2620A si 4,3 log 10 DICC50 de FPLV tulpina MV-1 IN 1,0 ml de solvent.
Pentru vaccinarea initiala sunt necesare doua inoculari cu doza unica la interval de 3-4 saptamani.
Prima inoculare poate fi administrata de la varsta de 8-9 saptamani, iar a doua inoculare de la varsta de 12 saptamani.
Recomandari privind administrarea corecta
Reconstituiti vaccinul liofilizat cu diluantul imediat inainte de utilizare. Injectati flaconul care contine liofilizant si agitati usor pana peleta se dizolva complet. Se aduce vaccinul la temperatura camerei si se administreaza 1 ml. de vaccin pe cale subcutanata. Utilizati echipament de injectare steril, dar evitati contactul vaccinului cu dezinfectantul. Vaccinul reconstituit trebuie utilizat in decurs de 30 de minute.
Precautii speciale pentru depozitare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Liofilizat a se pastra la frigider (2-80 C).
A se proteja de lumina!.
Solvent: pot fi pastrate la temp. sub 250C daca este depozitat separat de liofilizant.
A nu se congela!.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe eticheta.
Atentionari speciale
Se vor vaccina doar animalele sanatoase. Anticorpii maternali care pot persista pana la varsta de 9-12 saptamani, pot avea o influenta negativa asupra eficacitatii vaccinarii. In prezenta anticorpilor maternali, vaccinarea nu poate preveni complet semnele clinice, leucopenia si excretia virusului dupa o infectie cu FPLV. In astfel de cazuri in care este de asteptat un nivel relativ ridicat de anticorpi maternali programul de vaccinare ar trebui sa fie planificat in consecinta. Nu exista informatii disponibile referitoare la siguranta si eficacitatea acestui vaccin cand este utilizat cu alt produs medicinal veterinar. Decizia utilizarii acestui vaccin inainte sau dupa oricare alt produs medicinal veterinar va fi stabilita de la caz la caz.
In caz de autoinjectare accidentala, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului sau eticheta.
La administrarea unei cantitati de 10 ori mai mare decat doza normala se poate observa la locul de injectare o usoara umflatura dureroasa timp de 4-10 zile.
O crestere tranzitorie usoara a temperaturii (pana la 40,80C) poate aparea pentru 1-2 zile.
In unele cazuri, la cateva zile dupa vaccinare se poate observa o stare de discomfort general tuse, stranut, letargie tranzitorie si apetit redus.
A nu se amesteca cu nici un alt produs medicinal veterinar.
Precautii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deseurilor dupa caz.
Distrugerea deseurilor prin fierbere, incinerare, sau imersie intr-un produs dezinfectant adecvat autorizat pentru utilizare de catre autoritatile comp